1 Läs mer >>

Information fransförlängning

Hur går det till:

Du blir bekvämt nedbäddad på behandlingssängen. Dina fransar tvättas av (givetvis kommer du ren utan ögonmake-up) för att få bort den smuts och fett som kan finnas kvar. Under tiden kommer vi fram till vilka önskemål du har och hur dina förutsättningar ser ut. Dina nedre fransar kommer jag försiktigt lägga pads på för att de inte ska blandas med de övre. Därefter är det dags att blunda, oftast underlättar det för mig om du fokuserar på att slappna av så dina ögonlock inte fladdrar. Då finns risken att limånga kan tränga in och irritera ögat. Är det ett nytt set fransar kan proceduren ta 1 tim 45 min - 2 ½ timme.

Hur länge varar en fransförlängning?


Din förlängning kommer att vara i cirka 6-8 veckor, (beror på hur många egna fransar du har)

ett återbesök varar 3-4 vecka (ca 40-50 % har nu naturligt tappats) för att fylla på fler fransar så de alltid ska se vackra och fylliga ut. Eftersom din riktiga ögonfrans livscykel är ca 25-28 dagar, och dina naturliga ögonfransar kommer växa och falla ut, så kommer de förlängda följa med i processen. Om ditt hår och naglar växer snabbt så kommer också dina ögonfransar växa snabbt, vilket kortar ner livslängden jämfört med någon som har långsamt växande ögonfransar. Beroende hur du sköter dina fransar och hur snabbt dom växer så rekommenderar vi återbesök var 3-4 vecka. Naturligt tappar vi allt mellan 0 – 5 st ögonfransar per dag. Det här är något som de flesta inte ens noterat tidigare, men det blir mer uppenbart efter att du gjort din förlängning och fransarna är betydligt mer synliga.

Det är väldigt individuellt hur många ögonfransar varje person har. Allt mellan 50 – 130 strån per öga förekommer, de flesta ligger kring 80 – 90 strån per öga. En ung person har i de flesta fall betydligt fler, längre och starkare strån än om du är äldre. Mitt mål är att sätta på alla de fransar just du har som är tillräckligt långt för att bära upp en förlängningsfrans.

De första 24 tim är avgörande hur länge dina fransar sitter, tappar du dina fransar inom loppet av 1-2 veckor beror det till 99% att du inte skött dig dom första 24 tim. Är du en person som har smink så måste du vara väldigt noga med hygien och rengöring.

Din livsstil och vilket arbete du har kommer också att göra en skillnad hur länge de finns kvar. Kvinnor som arbetar inom livsmedelsindustrin där det finns mycket värme, ånga och olja kommer behöva förnya sin fransförlängning innan en kvinna som arbetar i ett luftkonditionerat kontor.

Är du en hurtbulle som tränar hårt och svettas mycket så kommer dina fransar med stor sannolikhet att hålla sämre.

Längd, tjocklek och böj:

För att ge er så god service som möjligt har jag ett stort utbud utav böjar, längder och tjocklekar. Allt för att erbjuda det just du önskar. Jag kan även ordna effekter såsom färgade strån eller glitter. 

Hur många fransar appliceras?

Här spelar din genetik in, har du många strån så har jag mer att arbeta på. Mitt mål är att hinna applicera på alla som jag anser vara tillräckligt långa för att orka bära upp en lösfrans.

Hur lång tid tar en fransförlängning?

Är det ett nytt set du ska göra så avsätter jag 2 timmAr. Vid återbesök får du räkna med att det tar mellan 1 – 1 tim och 45 min beroende på vilket återbesök du bokat.

Kan jag använda mascara?

Du kommer inte att behöva mascara. Du kan kliva ur sängen och känna dig glammig med detsamma. Vill du någon gång ha mascara på fransarna så ska ni investera i den jag har på salongen som är oljefri. Annars riskerar du att förstöra din förlängning.

Förlängs de undre fransarna också?

Jag arbetar inte med att förlänga de undre då det kräver att ögonen måste hållas öppna under behandlingen, det gör att mildare lim behövs. Så hållbarheten blir kortvarig. Kör istället lite vanlig mascara på de undre fransarna (har mascara specifikt för förlängning till försäljning på salongen), alternativt lite kajalpenna för att rama in. 

Jag bär glasögon, kan jag förlänga mina fransar ändå?

Det kan du, kom ihåg att informera mig om det när du kommer. Då är det viktigt att vi hittar en längd och böj som passar bakom dina bågar.

Känns det att man har en förlängning på fransarna?

Jag har burit både singles och volym till och från och har aldrig upplevt att jag tänker på det, underlättar enbart vardagen.

Kan jag duscha och bada som vanligt?


Du kan utan problem duscha eller bada ,men dom första 24 tim efter besöket ska fukt och vattenkontakt undvikas, även efter en återbesök. Detta är för att limmet ska härda. När man torkar sina ögon efter dusch eller bad kan man badda ögonen istället för att gnugga så håller fransarna längre. Har fransarna klumpat sig, vänta till de torkat innan ni borstar igenom dem.

Varför ramlar ögonfransarna av?

Våra ögonfransar har en tillväxtcykel på 6-8 veckor innan de naturligt släpper, så efter 3 - 4 veckor har mellan 40-50 % av din fransrad släppt.

Slits mina egna fransar av fransförläning?

Är fransstylisten noggrann och välutbildad kan du känna dig säker. Bland det viktigaste är att fransar inte limmas samman utan att de är väl separerade. Därför är det här inget som kan hastas fram, utan det tar både tid och tålamod.

Det är också viktigt att se till varje individs förutsättningar, t ex att inte jobba med de allra tjockaste fransarna på en person som inte har så god kvalitet i sina egna. Du kan utan rädsla bära din förlängning år ut och år in. Lyssna alltid på din fransstylist när det gäller längd, ta inte för långa fransar.

Att tänka på innan en fransförlängning:

- Dagen då du ska göra din fransbehandling bör du se till att duscha då du inte kommer få duscha på minst 24 timmar efter för att limmet ska härda ordentligt.

- Dagen då du ska fixa dina fransar ska du inte ha någon mascara eller smink på varken fransar eller ögonlock, undvik även kräm kring området på behandlingsdagen.

- Undvik att använda ögonfransböjare, samt permanent fransböjning och fransfärg.

- Använd inte feta krämer eller oljebaserad remover på fransarna innan er fransförlängning, det kan påverka limmets fästförmåga.

Vilken teknik ska jag välja, singles eller volym?

Det beror på vad du önskar uppnå och hur starka fransar du har i dig själv. Har du tunna och få fransar så tycker jag att volym är givet. Där appliceras mellan 2-7 strån per strå för en väldigt fyllig och tilltalande fransrad. De fransarna är väldigt lätta och tunna och orsakar ingen större påfrestning på dina naturliga strån än den klassiska förlängningen. Snarare skonsammare.

Har du en väldigt tät fransrad och kraftigare strån så blir resultatet fenomenalt även med singles. Har du först valt att göra singles så går det att direkt kliva över till volymfransar vid ett återbesök om du önskar testa. Eller tvärtom.

Observera att båda metoderna går att få både väldigt extrema och naturliga. Kika gärna på lite bilder innan ditt första besök så du har ett hum om vad just du önskar.

Har du några bilder på jobb utförda av dig?

Besöker ni salongens facebooksida "naglar & Skönhet" så finns det flertalet bilder där, likaså på Instagram och " Beautybysussi ".

Skötselråd 1 dygn efter behandlingen:

Det tar minst 24 timmar för limmet att härda ordentligt. Följande aktiviteter resulterar i svagare hållbarhet och/eller irritation och bör därför undvikas första 24 timmarna:

- Duscha eller blöta fransarna (ångorna kan ge kondens på fransarna innan limmet härdat ordentligt).

- Exponering av värme, ånga, bastu eller friktion.

- Användande av mascara eller annat smink.

- Undvik att träna så hårt att du svettas mycket.

- Försök sova på rygg för att skona fransarna på bästa vis.

Skötselråd efter det första dygnet.

Följande aktiviteter resulterar i svagare hållbarhet och/eller irritation och bör därför undvikas:

- Tvätta och rengör ögon och fransar varje dag med vatten och en mild rengöring. Rengöring finns hos mig på min salong den måste du köpa om du vill ha fransförlängning. Annars komer din förlängning att hålla sämre när du inte rengör och risken finns att du får ögoninflammation. Strular sig fransarna så använd borsten som du får av mig vid ditt första besök. Men vänta med att kamma fransarna tills de är torra.

- Användande av oljebaserade produkter på eller nära ögonfransarna, så som ögonkräm, ögonserum, vaseline, mascara eller eyeliner.

- Använd inte ögonfransböjare på fransarna.

- Undvik att pilla/gnugga och dra i dina fransar.

- Överdriven exponering av värme/hätta, ånga, bastu eller friktion.

- Läs innehållsförteckningen på produkter ni använder runt ögonen och undvik produkter som innehåller olja.

Kan garanti ges på fransförlängningen?

Tyvärr är det jättesvårt för mig då jag inte kan råda över vissa omständigheter. Jag gör ett lika noggrant arbete på samtliga och avsätter både tid och material. Vissa personer har något som kallas glasfransar och där kan det vara en riktig utmaning att få fransarna hållbara. Likaså på kvinnor i övergångsåldern, gravida, arbete i extrem miljö, badar och blöter huvudet mycket och ofta eller intensiv svettning vid träning. Så det är svårt för mig att veta innan om du har optimalt samarbetsvilliga strån eller ej.

Har jag en kund där inte optimal hållbarhet uppnås gör jag mitt yttersta för att försöka finna problemet. Skulle ett problem uppstå så vill jag att ni vänder er till mig snarast så jag har bästa möjliga chans att se vad som kan ha gått fel.

Är det vanligt med allergi?

Jag har jobbat många år med fransar och har inte drabbats av det. Är du känslig av dig så bör vi testa limmet på din hud innan du beslutar dig för att boka en tid. Känner du att det börjar klia så ska du vänta i 3 dagar. Har det inte blivit bättre så hjälper jag dig att avlägsna fransarna kostnadsfritt.

Har du fler funderingar är du välkommen att höra av dig.

 
 
Www.Beautybysussi.com 

Fransförlängning

0 Läs mer >>
 
Volymfransar i Halmstad 
 
Ring eller smsa / sussi 
 
073 697 3040

Fransförlängning i Ha...